

## GXFS Tech Workshop – 15-16 March 2023, Berlin

# Day 1 - Technical Components and Excercises

#### 9:00-10:30 Presentation Components Identity & Trust

90 min

- Welcome & expectations for the Workshop
- Overview technical GXFS components and background about the toolstack
  - Organisation Credential Manager (OCM)
  - Personal Credential Manager (PCM)
  - Trust Service API (TSA)
  - Authentification Authorization Service (AAS)
  - Notarisation
- Q&A

#### 10:30-11:00 Coffee break

30 min

## 11:00 - 13:00: GXFS Playground - Identity & Trust

120 min

Exercises in the live environment

- How do I use PCM & OCM?
- How do I use Trusted Services API and how do I create policies?
- How do I implement the registration using credentials with the AAS?

## 13:00 - 14:00 Lunch

60 min

#### 14:00 – 16:00 Presentation Components Self-Description and Catalogue

120 min

- Overview of the technical GXFS components and background about the toolstack
  - Catalogue
  - Self-Descriptions (SD)
  - SD Creation Wizard
- Q&A

## GXFS Playground - Self-Description and Catalogue

Exercises in the live environment

- How do I write an SD so that the Catalogue in ist current shape accepts it?
- How do I upload an SD in the Catalogue?
- How do I query the claims contained in an SD?

## 16:00 - 16:30 Coffee break

30 min

16:30 - 18:00

#### GXFS Playground - Self-Description and Catalogue

60 min

Exercises in the live environment (continued)

Learnings & Discussion Day 1

30 min

## 18:00 End Workshop Day 1



## GXFS Tech Workshop – 15-16 March 2023, Berlin

## Day 2 – Use Cases & Hackathon

#### 9:00 - 10:30 Use Cases

90 min

- Welcome & Recap Day 1
- Presentation of tasks and forming of groups by domains
- Group work at the Whiteboard
  - a) Discuss concrete use cases and requirements from your projects.
  - b) Select one use case from your group that would work best to jointly develop a GXFS-based architecture along different domains in the next 3 hours!

#### 10:30 - 11:00 Coffee break

30 min

## 11:00-12:00 Pitches & Hack Preparation

60 min

Pitches by the groups & voting of top use cases

- New groups form based on predetermined domains (e.g. Login, Credentials, PCM, Catalogue & SD, Signatures, UI)
- Preparation for hacking in groups

#### 12:00 - 13:00 Lunch

60 min

### 13:00 - 16:00 Hackathon

180 min

Hackathon/Implementation Winnerpitch (3 Hours)

Task: Build the architecture based on GXFS components in your domain for the top use case!

#### 16:00 - 17:00 Conclusion

60 min

- Recap Hackathon Results
- Q&A and discussion
- Closing, Feedback & Next Steps

#### 17:00 End Workshop Day 2